Ekko fra fortiden eller blot Den Nye Verdensorden

Dokumentation: Trumps tale.

Læs præsident Donald Trumps tale til amerikanerne ved indsættelses- ceremonien Washington. Talen er let forkortet.
Oversat af Tonny Pedersen og Mette Skodborg.
Jeg abonnerer på Politiken og har adgang til E-avisen. Klippet derfra. Læs her:

Vi, Amerikas borgere, er nu blevet samlet i en stor national indsats for at genopbygge vores land og genskabe dets løfte til alle vores borgere. Sammen vil vi fastlægge Amerikas og verdens kurs i mange, mange år fremover. Vi vil opleve udfordringer. Vi vil møde modgang. Men vi vil få arbejdet gjort.

Hvert fjerde år samles vi på denne trappe for at foretage den velordnede og fredelige overdragelse af magten.

Men i dag har ceremonien en særlig betydning, fordi vi i dag ikke blot overdrager magten fra en regering til den næste eller fra et parti til et andet, men fordi vi tager magten fra Washington, D.C., og giver den tilbage til jer, folket.

I alt for lang tid har en lille gruppe i vores lands hovedstad høstet fordelene ved regeringsledelsen, mens folket har måttet betale prisen. Washington har blomstret, men folket har ikke fået del i velstanden. De ledende kredse beskyttede sig selv, men ikke borgerne i vores land. Deres sejre har ikke været jeres sejre. Deres triumfer har ikke været jeres triumfer. Mens de festede i vores lands hovedstad, var der ikke meget at fejre i de betrængte familier i hele landet.

Alt dette ændrer sig fra nu af, for dette øjeblik er jeres øjeblik. Det tilhører alle, der er samlet her i dag, og alle, der ser med i hele Amerika. Det her er jeres dag. Det her – Amerikas Forende Stater – er jeres land.

Det, der virkelig betyder noget, er ikke, hvilket parti der sidder med regeringsmagten, men hvorvidt vores regering er styret af folket.

20. januar 2017 vil blive husket som dagen, hvor folket igen blev vores lands herskere. De glemte mænd og kvinder i vores land vil ikke længere være glemt. Alle lytter nu til jer. Millioner af jer mødte frem og blev en del af en historisk bevægelse, hvis lige verden aldrig har set før.

Centralt i denne bevægelse er overbevisningen om, at en nation eksisterer for at tjene sine borgere. Amerikanerne vil have gode skoler til deres børn, sikre byer til deres familier og gode jobs til sig selv. Det er rimelige og retfærdige krav fra et retskaffent folk og en retskaffen offentlighed.

Men alt for mange af vores borgere lever med en anden virkelighed. Mødre og børn, der fanget i fattigdom i vores storbyer. Forfaldne fabriksbygninger, der ligger spredt som gravsten i hele landet. Et uddannelsessystem, der har masser af penge, men efterlader vores smukke ungdom uden nogen som helst viden. Og kriminaliteten og banderne og narkoen, der har taget for mange liv og frarøvet vores land et enormt uopfyldt potentiale. Dette amerikanske blodbad stopper her, og det stopper nu.

Vi er ét land, og deres smerte er vores smerte. Deres drømme er vores drømme, og deres succes vil være vores succes. Vi deler ét hjerte, ét hjem og én glorværdig skæbne.

Den præsidented, jeg aflægger i dag, er en troskabsed over for alle amerikanere.

I alt for mange år har vi beriget udenlandsk industri på bekostning af amerikansk industri. Subventioneret andre landes hære, mens vi har tilladt den meget triste forsømmelse af vores eget militær.

Vi har forsvaret andre landes grænser, mens vi nægtede at forsvare vores egen. Og vi har brugt tusinder og atter tusinder af milliarder dollars i udlandet, mens USA’s infrastruktur er blevet forsømt og forfaldet.

En efter en er fabrikkerne lukket og flyttet ud, uden at der er skænket så meget som en tanke til de millioner og atter millioner af amerikanske arbejdere, der blev ladt i stikken.

Vores middelklasses velstand er blevet flået ud af deres hjem og derpå fordelt til hele verden.

Men det er fortid, og nu kigger vi kun mod fremtiden.

Vi, der er samlet her i dag, udsteder en ny forordning, der skal høres i hver eneste by, i hver eneste hovedstad i udlandet og i hver eneste af magtens haller. Fra og med i dag styres vores land af en ny vision.

Fra denne dag bliver det udelukkende Amerika først, Amerika først. Enhver beslutning om handel, om skat, om immigration, om udenrigspolitik vil blive truffet med henblik på at gavne amerikanske arbejdere og amerikanske familier. Vi skal beskytte vores grænser mod de ødelæggelser, som andre lande anretter ved at fremstille vores produkter, stjæle vores virksomheder og ødelægge vores arbejdspladser.

Beskyttelsen vil føre til stor velstand og styrke. Jeg vil kæmpe for jer med hvert eneste åndedrag, og jeg vil aldrig nogensinde skuffe jer. Amerika vil vinde igen, vinde som aldrig før.

Vi vil tage vores arbejdspladser tilbage. Vi vil tage vores grænser tilbage. Vi vil tage vores velstand tilbage, og vi vil tage vores drømme tilbage. Vi vil bygge nye veje og landeveje og broer og lufthavne og tunneler og jernbaner over hele vores vidunderlige land. Vi vil hente folk ud af offentlig forsørgelse og tilbage i arbejde og genopbygge vores land med amerikanske hænder og amerikansk arbejdskraft.

Vi vil følge to simple regler: Køb amerikansk, og ansæt amerikansk.

Vi vil søge venskab med og goodwill hos verdens lande, men vi gør det ud fra den forudsætning, at alle lande har ret til at sætte deres egne interesser i første række. Vi søger ikke at påtvinge andre vores livsstil, men vil derimod lade den lyse som et godt eksempel.

Slut med tomme ord

Vi vil forstærke gamle alliancer og indgå nye og samle den civiliserede verden mod radikal islamisk terrorisme, som vi vil udrydde fuldstændig fra Jordens overflade. I selve vores politiske fundament vil der være fuldstændig troskab over for Amerikas Forenede Stater, og gennem vores loyalitet over for vores land vil vi genopdage vores loyalitet over for hinanden.

Når man åbner sit hjerte for patriotismen, er der ikke plads til fordomme.

Bibelen lærer os, hvor godt og rart det er, når Guds folk lever sammen i harmoni. Vi skal åbent sige vores mening, diskutere vores uenigheder ærligt, men altid stræbe efter solidaritet.

Når Amerika står sammen, er Amerika slet ikke til at standse.

Der er ingen grund til at være bange. Vi er beskyttet og vil altid være beskyttet. Vi vil blive beskyttet af de fantastiske mænd og kvinder i vores militær og politi. Og vigtigst af alt er vi beskyttet af Gud.

Vi skal tænke stort og drømme endnu større. I Amerika forstår vi, at en nation kun er levende, så længe den stræber. Vi vil ikke længere acceptere politikere, som siger en masse, men ikke gør noget. Det er slut med tomme ord. Nu skal der handles.

Vi står ved begyndelsen til et nyt årtusind og er klar til at løse rummets mysterier, til at befri verden for sygdommes elendighed og til at udnytte morgendagens energikilder, industrier og teknologier. En ny national stolthed vil ramme os, få os til at stile højere og hele vores splittelse. Vi skal huske den viden, som vores soldater aldrig glemmer: at uanset om man er sort, brun eller hvid, er vi alle fyldt med patrioternes røde blod. Vi har den samme fantastisk frihed, og vi hylder det samme amerikanske flag.

Uanset om børn bliver født i centrum af Detroit eller på Nebraskas forblæste prærie, ser de op på den samme nattehimmel, de bærer de samme drømme i hjertet, og de er blevet skænket livet af den samme almægtige skaber.

Alle amerikanere i alle byer nær og fjern: I vil aldrig blive ignoreret igen. Jeres stemme, jeres håb og jeres drømme vil forme vores amerikanske skæbne. Og jeres mod og godhed og kærlighed vil altid lede os på vores vej.

Sammen vil vi gøre Amerika stærkt igen. Vi vil gøre Amerika velhavende igen. Vi vil gøre Amerika stolt igen. Vi vil gøre Amerika sikkert igen. Og ja, sammen vil vi gøre Amerika stort igen.

2 kommentarer til “Ekko fra fortiden eller blot Den Nye Verdensorden”

 1. Bør du ikke skrive hvor du har teksten fra og således kreditere oversætterne, Tonny Pedersen og Mette Skodborg, og Politiken for at have publiceret?

  Svar
  • Du har ret. Det gik lidt hurtigt.. Det er nu bare et dokument…
   Når nu vi er ved det, så burde Trumps taleskrivere kreditere Christopher Nolan fra Batman filmen The Dark Knight Rises. Tom Hardy spiller Bane – den onde leder med masken:

   FILMEN: BANE:
   We take Gotham from the corrupt! The rich! The oppressors of generations who have kept you down with myths of opportunity, and we give it back to you – the people.’ 

   TRUMPS TALE:
   ‘Today we are not merely transferring power from one administration or another … we are transferring power from Washington DC and giving it back to you – the people.’

   Link til youtube

   Svar

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.