Når skoene bliver små

Danmarks største uddannelsesmæssige problem er altså ikke, at man ikke kan tage flere bachelor uddannelser på samme niveau. Det er heller ikke, at der er sat begrænsninger på antal SU klip.

Danmarks største uddannelsesmæssige problem er, at det i den grad kniber med at få politikerne og arbejdsmarkedets parter til at indse, at efteruddannelse af lønmodtagere med forældede eller utilstrækkelige kompetencer er uhyre vigtigt. Akademisk uddannede såvel som faglærte.

For ikke at tale om de mange, der slet ikke har en uddannelse ud over folkeskolen.

Den teknologiske udvikling har kun et formål: at øge indtjeningen og virksomhedernes konkurrenceevne. Alt dette i et sammenstød af   globalisering, tekniske rystelser – kaldet disruption – og den 4. industrielle revolution.

Og man skal ikke tænke ret lagt før man bør kunne fatte, hvem det kommer til at slå sig alvorligt i det slag.

Derfor må koret af sikkert velmenende, men forfejlede, fortalere for flere parallelle uddannelsesforløb lige stoppe op og tænke på finansieringen af dette nirvana, og om hvor de mange uddannelses milliarder vil gøre mest gavn.

Da man ikke bør lovgive med tilbagevirkende kraft, skal det først gælde fra næste optagelsesrunde, og pege fremad, så de unge ved hvad de har at holde sig til.

Når nu vi har taget de små sko på, så mener jeg, at man generelt skal man passe på med at spare på uddannelser. Og her har arbejdsgiverne et stort ansvar. Men der sker ikke meget…

Måske kun når diverse ledere får lov at tage en betalt MBA for at kunne fylde mere på CV’et.

Alle andre glemmes. Arbejdsstyrkens kvalitet afspejler dette.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.