Det bliver ikke bedre

Det samme spøgelse.

I december 2001 skrev jeg et læserbrev, som blev optaget i Dagbladet Information.
Bagrunden var en ny terrorlov, som skulle kriminalisere ytringer som forherligede og støttede aktioner som f.eks. det verden lige havde oplevet i New York.
Jeg kommer i tanke om mit indlæg fordi debatten om den “nye” Gaza krig har forårsaget, at man bliver kaldt enten jødehader og antisemit, hvis man prøver at stille spørgsmål til invasionen og dens konsekvenser og blåøjet idiot, der støtter Hamas og terrorister, hvis man tager parti for de uskyldige beboere, hvis skæbne det er forundt at være født i Gaza eller på Vestbreden.

På samme måde bliver støtter af Israels kamp for eksistensen kaldt kyniske zionister og tilhængere af apartheid og folkemord. Det indlæses i antimuslimske strømninger og racisme. Stiller man spørgsmål om terror, bliver man straks mødt med modspørgsmål om priviligerede positioner og asymmetriske styrkeforhold.

Kort sagt: Standpunkterne har ikke flyttet sig i 25 år, i 75 år eller siden 1917.

Debatredaktøren på Information var så venlig, at placere mit indlæg under et andet indlæg, der præsenterede den stik modsatte synsvinkel. Måske forklare grunden til fremfærden og den onde spirals evige snurren.

Læserbrev 1.

Læserbrev 2.